22.07.2024

Scania înființează Erinion – o companie care oferă soluții de încărcare

Pentru ajuta clienții să treacă la transportul electric, Scania CV AB a format Erinion, o nouă companie specializată în soluții de încărcare private și semi-publice.

Această mișcare strategică va duce la instalarea a 40.000 de noi puncte de încărcare în locațiile clienților și va consolida oferta de mobilitate electrică a Grupului Scania în viitorul ecosistem de transport.
Noua companie, Erinion, este fondată de Scania pentru a oferi soluții pentru încărcarea în depozite și destinații, cu scopul de a accelera adoptarea camioanelor electrice, în acord cu scopul Scania de a conduce trecerea la un sistem de transport durabil. Soluțiile oferite de Erinion vor permite clienților să treacă fără probleme la flote cu emisii zero, cu disponibilitate premium. Acesta va fi un factor cheie în îndeplinirea ambiției declarate de Scania ca 50% din volumul vânzărilor sale în Europa să fie electrice până în 2030.

Încărcarea la depozit și la destinație

Studiile din industrie sugerează că încărcarea în depozite va fi principala sursă de energie atât pentru operațiunile pe distanțe scurte, cât și pentru cele pe distanțe lungi. Ca o completare a rețelelor publice de încărcare, încărcarea în depozite și la destinație oferă infrastructură de încărcare dedicată la depozitul de acasă al clientului sau în alte locații predefinite.
Acest lucru are o mulțime de avantaje: programe de încărcare previzibile care asigură camioane complet încărcate, disponibilitate crescută și, în cele din urmă, eficiență operațională maximă și economii prin costuri de energie previzibile și stabile, care sunt adaptate operațiunilor specifice fiecărui client.
Prin furnizarea de costuri de energie previzibile și soluții personalizate pentru operațiunile fiecărui client, încărcarea în depozite și la destinație permite, de asemenea, niveluri și programe optimizate ale puterii de încărcare, îmbunătățind în același timp durata de viață a bateriei și eficiența generală a vehiculului.
De asemenea, deoarece încărcarea în depozite are loc adesea în afara orelor de vârf, acest lucru înseamnă tarife mai mici și mai controlate ale energiei electrice, în timp ce încărcarea la destinație se poate face în timp ce un șofer se odihnește sau livrează bunuri.
Cercetările Scania, validate prin programe pilot cu clienții, dezvăluie potențialul de reducere semnificativă a costurilor cu soluțiile îmbunătățite de încărcare. Clienții se pot aștepta la reduceri ale nevoilor de investiții cu până la 50% și economii operaționale de până la 15.000 de euro pe camion în fiecare an.

Soluții personalizate

Astăzi, încărcarea în depozite devine din ce în ce mai avansată. Merge dincolo de furnizarea încărcătoarelor, conexiunilor la rețea și a instalației de manipulare. Cu noua companie, clienții Scania vor putea beneficia de software și hardware integrat, precum și de servicii operaționale și asistență.
Soluțiile modulare și construite special pot fi oferite ca model standard de revânzător (cu plăți în numerar) sau ca model hibrid flexibil de stabilire a prețurilor, care le permite clienților să combine plățile în avans, leasingul financiar și taxele de rulare pentru service și întreținere.
Inițial, noua companie își va stabili prezența pe piață în Suedia, Norvegia, Regatul Unit, Olanda, Franța și Germania. O lansare globală va urma în timp util. Abordarea independentă asigură faptul că întreprinderile de toate tipurile, indiferent de marca vehiculului, pot beneficia de infrastructura de încărcare și de serviciile operaționale ale Erinion.
Până în 2030, se estimează că 230.000 de camioane electrice vor circula pe drumurile europene. Pentru a susține această creștere, Erinion intenționează să instaleze minimum 40.000 de puncte de încărcare în locațiile clienților până în 2030.
„Cu soluția noastră, clienții se simt liniștiți și se pot concentra asupra activității lor principale, în timp ce o unitate de încărcare specializată se ocupă de hardware-ul, software-ul, finanțarea și serviciile operaționale necesare pentru a opera încărcarea la scară largă, cu o calitate superioară și eficiență a costurilor”, explică Jonas Hernlund, șeful departamentului de energie și infrastructură al Grupului Scania.
„În tranziție, sistemul de transport va fi redefinit. Noua noastră companie de soluții de încărcare în depozite este un exemplu excelent de inițiativă care va juca un rol important pentru clienții noștri în viitorul ecosistem de transport atunci când trec la transporturi electrice”, spune Gustaf Sundell, vicepreședinte executiv și șef în cadrul departamentului Ventures and New Business, Grupul Scania.

 

Sursă: tirmagazin.ro